Werkwijze

Er gaan geen honden mee voordat er bij u thuis een intake gesprek heeft plaats gevonden !!

Uw hond wordt bij u thuis opgehaald in een daarvoor professioneel ingerichte bedrijfsbus.

De bus is voorzien van benches zodat alle honden gescheiden van elkaar zitten.

Verder is de bus uitgerust met een elektrisch ventilatie systeem en zorgt een ventilatierooster in de bodem en een schuifruit in de zij voor extra luchtcirculatie.

De bus en benches wordt min. 1 maal per week grondig gereinigd met kennelreiniger, een hogedrukreiniger of de stoomcleaner. De kennelreiniger is een natuurlijk schoonmaakmiddel speciaal ontwikkeld voor het reinigen van de omgeving van dieren, zoals dierenartspraktijken. Antibacterieel, insectwerend en diervriendelijk.

Voor de veiligheid van de honden (en de bestuurder) is de bus verder voorzien van:

Brandblusser, blusdeken, 2 ehbo-sets (1 voor mensen, 1 voor honden). In de winter wordt er gereden met winterbanden.

We lopen 2 rondes per dag.

De eerste ronde is van 10:30 tot 11:30, de tweede ronde is van 13:30 tot 14:30.

Er wordt minimaal een uur gewandeld in groepen van max. 10 honden. Er wordt alleen gelopen in gebieden waar loslopende honden toegestaan zijn en waar ze de ruimte hebben om lekker te kunnen rennen, ravotten en zwemmen.

Er wordt meestal gewandeld in het Piershilse bos, Zuid Beijerlandse bos en het Bos bij Heinenoord (langs de maas).

Geen saai afgezet stuk weiland dus, maar bos met voldoende stromend water, konijnen, fazanten enz. Één grote speeltuin voor de honden.

De honden worden allemaal nauwlettend in de gaten gehouden en evt. bijzonderheden (diarree, ze hebben iets van de grond gegeten, een hond verstapte zich enz.) worden altijd gemeld bij de eigenaar.

De honden worden daarna weer thuisgebracht en afgedroogd.

Heeft u een pup die u met de uitlaatservice mee wilt laten gaan (wegens tijdsgebrek of socialisatie van de pup). Ook dit is geen probleem. Door een diversiteit aan honden binnen Hus Roedelgenoten wordt er een geschikte groep honden uitgezocht waarbij de pup zich op zijn gemak zal voelen. Pups mogen maar 5 minuten per levensmaand wandelen. De resterende tijd van de wandeling gaat de pup mee in een draagdoek of kunnen uitrusten in de bus.

Kennismaking

U kunt via de e-mail contact met ons opnemen voor een vrijblijvend intakegesprek bij u thuis.

Ook is het geen probleem als u eerst een keer zelf mee wilt lopen voordat u besluit uw hond mee te geven.

Tijdens dit gesprek (of wandeling) kan ik uw hond beoordelen en kunt u alle vragen kwijt die u nog wilt stellen (alles is bespreekbaar !).

Als u van te voren twijfelt aan het sociale vermogen van uw hond om op een normale manier met andere honden om te gaan, geeft u dat aan voor het intakegesprek.

Ik zal dan ergens tijdens het intakegesprek samen met u, uw en mijn hond een korte wandeling maken om het gedrag van uw hond beter te kunnen beoordelen.

De eerste wandeling

Bij de eerste wandelingen loopt uw hond mee aan een lange lijn. Als uw hond voldoende vertrouwd is geraakt aan de roedel waarin hij/zij meeloopt en terug komt indien geroepen, kan uw hond los mee.

Opmerkingen

Mocht het een keer nodig zijn dat uw hond een keer extra of minder mee moet is dat geen probleem. Wel hoor ik dat dan graag de avond van tevoren. Dit in verband met de dagplanning.

De volgende rassen zijn niet welkom bij HUS Roedelgenoten: bullterriërs, staffordshire bullterriër, pitbulls, shar-pei, dogo argentino en chihuahua`s.