Voorstellen

Uw hond wordt uitgelaten door....

Ik ben Jeroen Litjens

Ergens rond 2008 ben ik door het hondenvirus aangestoken. We hadden het er thuis al jaren over om een hond te nemen. Telkens vonden we wel een reden waarom het eigenlijk niet kon. Toen er een verandering van baan en daarmee gepaard een verhuizing kwam, werd het toch mogelijk om een hond aan te schaffen.

Het werd een hond uit het asiel genaamd Gina. Een kruising rottweiler x mechelse herder. Bij haar was het vertrouwen in de mens een beetje zoek. Ze had al 2 baasjes gehad, waarbij het 2e baasje dacht, dat je een hond met slaan en schoppen op moest voeden.

Ze was doodsbang voor vreemden wat bij haar resulteerde in “de aanval is de beste verdediging”.

Ik heb toen een week lang Gina elke dag bij het asiel opgehaald om een stuk met haar te wandelen. Langzaam begon ze te ontdooien. De laatste keer dat ik haar bij het asiel op kwam halen, rende ze op me af om me vervolgens helemaal af te lebberen. Tijd om haar mee naar huis te nemen.

De buurt heeft het met argusogen aangezien. Gina deed (behalve tegen mij en mijn vrouw) lelijk naar iedereen die in haar buurt kwam. We zijn direct op cursus gegaan en zijn niet meer gestopt met cursussen. Gehoorzame huishond, vervolg I, vervolg II, sport en spel, thema. Boeken over hondengedrag werden verslonden.

Gina was naar een half jaar intensief trainen veranderd in een schat van een hond. Naar onbekende is ze altijd afwachtend gebleven maar het agressieve was er gelukkig uit. Bekende werden in het vervolg altijd enthousiast begroet.

Gina ging inmiddels ook 2 keer per week mee met een uitlaatservice. Begin 2010 zochten ze nog iemand om in de Hoeksche Waard honden uit te laten. ”Of dat niet iets voor mij was”. Ik heb toen lang na moeten denken of ik de stap van een vaste baan naar zzp-er ging maken. Het werken met honden gaf mij zoveel voldoening dat ik de knoop doorgehakt heb en in juni 2010 begonnen ben. In november 2010 heb ik besloten om helemaal zelfstandig te worden en is Hus Roedelgenoten geboren.

Helaas heb ik Gina in maart 2012 in moeten slapen wegens (niet te opereren) medische problemen. Heb inmiddels weer een nieuwe herplaatser in huis. Een zwarte labrador genaamd Kyra. Een schat van een hond die ik nog wel eens gebruik op de hondenschool of met de uitlaatgroepen om de wat angstigere honden zich op hun gemak te laten voelen. 

Eind 2013 is er een nieuwe hond in huis bijgekomen.

Een kruising boxer x Argentijnse dog (pup). Ondanks intensieve training blijft mijnheer wantrouwend tegen vreemde mensen. Verder is het een schat van een hond.   

Behalve dat ik de opleiding tot erkend hondenuitlaatservice (Martin Gaus academie) met goed gevolg heb afgerond ben ik ook Kynologisch Instructeur en Gedragskeurmeester voor honden.

Verder heb ik module 1 "toegepaste Ethologie van de Hond" met goed gevolg afgerond (maakt deel uit van de opleiding tot "gedragstherapeut voor Honden" en staan er al weer wat nieuwe cursussen in de planning

 

Hopenlijk tot snel,

Jeroen Litjens

Jeroen en Gina